Despre

Care-i scopul?!

Am învățat să fac multe de-a lungul vieții. Am avut oscilări multiple între a avea curajul de a face ceea ce vreau cu adevărat și a face ceea ce îmi spun ceilalti. Astazi balanța înclină către a face ceea ce îmi place. Când fac prea multe din zona de trebuie și sunt nemulțumită că nu îmi rămâne timp pentru acele lucruri după care îmi tânjește sufletul încep să fac ordine și curățenie prin casă. 🙂

Prin 2009 am înebunit de-a dreptul și am luat-o de la capăt. Divorț, schimbare de profesie, casă, cam tot. Am început să lucrez cu copiii, apoi cu adulții, apoi cu părinții, pentru ca în final să mă regăsesc in coaching, profesia prin care simt că pot aduce valoare și suport în viețile celorlați.

Lucrez cu oamenii și îi ajut pe drumul lor catre ceea ce își doresc, scriu, călătoresc si ma joc cu pământul la Clay Play. In tot ceea ce fac ma intreb mereu cum pot să dau, să ofer, mai mult și mai bine, din ceea ce sunt pentru a aduce cât mai multă valoare în viața celor din jur. Încă de pe la vreo 13 ani mi se învârt în căpșor niște întrebări la care încă caut răspunsuri. Cine sunt? De ce sunt aici? Ce este mai presus despre viața asta în afara de ceea ce facem zi de zi? Sau, cum spunea tata: CARE-I SCOPUL?

Cine sunt si De ce sunt aici?

Încă de când eram adolescentă oamenii au venit către mine să îmi spună ce îi doare. Mi s-a întamplat de multe ori să mă așez pe o bancă în parc și să vină lângă mine cineva care să înceapă să îmi vorbească despre viața lui. Acestea au fost primele mele contacte cu ascultarea. Ascultarea gratuită, fără intenție, dintr-o stare de prezență și non-judecată.

Pe la 13 ani am început să țin un jurnal. Mai scriam și cate o poezie când mă mai îndrăgosteam de câte un băiat. Nu eram în nici o gașcă și nici populară nu prea eram. Tocmai scăpasem de fundurile de borcan de pe nas când oamenii au început să mă vadă. Și încă mai am nevoia asta, să fiu văzută. Mi-a plăcut mereu tumultul emoțional, fluturașii din stomac, exaltarea, activitățile care mă aruncă în miezul vieții. Și de astea mai am încă o anumita dependență.

Viața mea s-a schimbat total prin 2009. Ana, fiica mea de aproape 14 ani, a avut și are un rol important în transformarea mea într-o ființă mai conștientă. Uitându-mă la ea cum crește, trăind toate provocările și frământările unui părinte și punându-mi în mod constant întrebarea ”Oare e bine cum o educ?” a dat naștere unei noi preocupări, aceea de a fi un părinte conștient și de a aduce un ajutor în viața părinților care își doresc același lucru.

Un alt rol în căutarea adevarului din mine a avut ultima relație din viața mea, care a durat 9 ani, în care am fost extrem de fericită și în care am suferit deopotrivă. Relația asta m-a făcut să casc ochii în altă direcție. Și anume spre interior. Nemulțumirile, tristețea, neputința m-au făcut să mă întreb ce e acolo în mine și nu văd. Și de atunci tot sap. Și caut, și descopăr și mă apropii mai mult zi de zi de cine sunt și ce vreau cu adevărat.

În 2019 am fugit către mine cum nu am mai fugit nicicând. Ce aproape 1000 km merși pe jos pe Camino de Santiago m-au adus și mai aproape de mine însămi..

Scurta BIO

Data nasterii: 3 decembrie 1977

Studii: Absolventa a Facultatii de Psihologie.

Master in Psihologie cognitiv-comportamentala

Formare in Coaching la Scoala Pleiade

Mentoring si Supervizare in Coaching la Scoala Pleiade

Cursuri si certificari: Inforenergetica gradul II, Reiki, Prananadi

Team Coaching la Școala Pleiade

Terapie centrată pe părinte

Fondator Clay Play Ceramica, Asociatia de Coaching si Consiliere 8 Minute

Organizator Creative Coaching Camps – Tabere de dezvoltare personala prin Arta  pentru copii si adolescenti

Membru ICF – Federatia Internationala de Coaching

Într-un continuu pelerinaj prin viață, cu destinația in minte, bucurăndu-mă de drum și de ceea ce îmi scoate el in cale